Graviditetshormoner kan påvirke humøret

Graviditetshormoner kan påvirke humøret

Blir du sint, nedfor, deprimert og tårevåt om hverandre? Graviditetshormonene kan påvirke både følelsene dine og kroppen din. De gjør deg kvalm, men forbereder også kroppen på det som skal skje, for eksempel ved å myke opp bekkenet.

Det er vanlig at følelsene svinger

Når du er gravid, påvirkes du av mange ulike hormoner. Det kan oppleves som slitsomt. Særlig i første del av svangerskapet kan hormonene føre til humørsvingninger. Kroppen påvirkes og endrer seg når du er gravid. Du kan få søvnproblemer, være kvalm, ha vondt i magen eller ryggen, få forstoppelse og andre plager som kan påvirke humøret. Å vente barn og forberede seg på å bli forelder kan være en stor mental omveltning. Derfor kan det være lurt å sette ned tempoet og unngå stress.

Blir du nedfor og bekymret når du er kvalm?

Tenker du at du burde vært så utrolig lykkelig over å være gravid, men i stedet er du bare kvalm og bekymret? Disse følelsene bør du ta på alvor, for du skal ikke måtte føle deg slik. Hvis du merker at du blir nedfor av svangerskapskvalmen, bør du be om å få snakke med jordmor eller lege. De kan gi deg gode råd, forklare hva du bør gjøre med hensyn til mat og hvile, og dessuten gi tips om reseptfrie legemidler og andre ting.

Smarte knep for å lindre kvalmen

Smarte knep for å lindre kvalmen

Er du gravid og kvalm iblant? Du vet vel at det er hjelp å få, og at det finnes knep som kan lindre plagene?

Du er ikke alene, det er vanlig å være kvalm

Du er ikke alene, det er vanlig å være kvalm

Midt i lykken over å være gravid er enkelte så kvalme at de må sykemeldes for å hvile.

Vi stiller spørsmål til gravide

Alt for å finne ut mer om svangerskapskvalme og hvordan det påvirker hverdagen!

Alt for å finne ut mer om svangerskapskvalme og hvordan det påvirker hverdagen! Svar på spørsmålene i Oppkastbarometeret.

Rulla till toppen
Scroll to Top